IPROMIN îi contrazice pe procurori: Nu au fost divulgate informații secrete, purtăm negocieri cu o firmă care are consultanți din Rusia

Publicat: 26 10. 2012, 17:19
Actualizat: 01 08. 2014, 19:55

Conducerea IPROMIN spune că angajații nu au dat documente clasificate oamenilor de afaceri ruși, precizând că firma are negocieri pentru servicii de proiectare cu o societate din România care reprezintă o firmă internațională ce folosește specialiști din Federația Rusă pentru consultanță tehnică.

„Nu au fost divulgate de către angajații sau de către conducerea societății informații și documente clasificate către mediul de afaceri din Federația Rusă, așa cum apare în comunicatul DIICOT. Societatea noastră derulează în prezent negocieri cu o firmă privată din România pentru furnizarea de servicii de proiectare pentru o investiție nouă aferentă zăcământului Moldova Nouă, care, din cunoștințele noastre, este reprezentanta unei firme internaționale care utilizeză și serviciile de consultanță tehnică din partea unor specialiști din Federația Rusă”, arată conducerea IPROMIN.

Totodată, conducerea IPROMIN a precizat că, din informațiile pe care le deține, societății cu care negociază încheierea unui contract de proiectare i-a fost transferată licența de concesiune a exploatării privind „zăcământul de panatite Moldova Nouă”.
„Menționăm că serviciul de proiectare se referă la realizarea unor construcții și instalații industriale specifice activității de valorificare a minereului, precum și lucrări de închidere și ecologizare a suprafețelor afectate de vechea exploatare minieră”, a adăugat conducerea IPROMIN.

Sursa citată a precizat că în cadrul negocierilor nu au fost luate în discuție servicii privind calculul de resurse sau rezerve minerale.

De asemenea, IPROMIN a arătat că în zăcământul Moldova Nouă nu există metale rare.

„Zăcământul Moldova Nouă este un zăcământ ce conține minereu cuprifer, iar Suvaro este denumită o parte a zăcământului. Menționăm că nu există metale rare în zăcământ”, a precizat sursa citată.