Israelienii sunt sceptici cu privire la impactul vizitei lui George W. Bush

Publicat: 15 02. 2012, 11:44
Actualizat: 16 05. 2012, 02:06
Cetățenii israelieni sunt în cea mai mare parte sceptici referitor la impactul vizitei președintelui american George W. Bush asupra relansării dialogului israeliano-palestinian, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi de cotidianul Yediot Aharonot, relatează AFP.

Cetățenii israelieni sunt în cea mai mare parte sceptici referitor la impactul vizitei președintelui american George W. Bush asupra relansării dialogului israeliano-palestinian, potrivit unui sondaj de opinie publicat joi de cotidianul Yediot Aharonot, relatează AFP. Bush a început miercuri o vizită de trei zile în Israel și în teritoriile palestiniene, prima de la instalarea sa la Casa Albă, 2001.

Circa 77 la sută dintre respondenți se declară sceptici, față de doar 21 la sută care au o opinie contrară și doi la sută care nu au dorit să se pronunțe. Potrivit aceluiași studiu, 59 la sută dintre israelieni consideră că vizita președintelui Bush nu va avea nici cel mai mic efect asupra imaginii premierului israelian Ehud Olmert în ochii compatrioților săi, față de 38 la sută care consideră că aceasta îi va ameliora imaginea, în timp ce trei la sută nu s-au pronunțat. Sondajul a fost realizat de Institutul Dahaf-Mina Tzemach pe un eșantion de 500 de persoane reprezentativ pentru populația adultă a Israelului, cu o marjă de eroare de 4,5 la sută.

În urma conferinței internaționale de la Annapolis, de la 27 noiembrie, Israelul și palestinienii au relansat discuțiile suspendate în urmă cu șapte ani și au convenit să încheie un acord de pace până la sfârșitul acestui an, în vederea creării unui stat palestinian independent.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro