Israelul a vaccinat aproximativ 60% din populație cu ambele doze de vaccin anti-Covid

Publicat: 23 04. 2021, 13:54
Actualizat: 23 04. 2021, 13:55
Israel / Sursă Foto: Pixabay

Peste 5 milioane de israelieni din totalul de 9 milioane de locuitori ai țării au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19. Acest bilanț a fost atins la patru luni de la debutul campaniei de imunizare a populaţiei, arată cifrele comunicate vineri de Ministerul Sănătăţii.

„Realizare uriașă”

Ministrul Sănătății israelian, Yuli Edelstein, a salutat această reușită a campaniei de vaccinare, numind-o „o realizare uriaşă pentru sistemul de sănătate şi cetăţenii Israelului”.

În Israel nu mai este obligatorie purtarea măștii în aer liber

Odată cu evoluția campaniei, executivul a început să relaxeze treptat restricţiile antiepidemice, în special pentru persoanele care au fost vaccinate şi pentru cele care s-au vindecat de COVID-19. Începând cu duminica trecută, în Israel nu mai este obligatorie purtarea măştii în aer liber.

Și numărul pacienţilor cu forme grave de COVID-19 a scăzut mult, ajungând la circa 160, după ce la sfârşitul lunii ianuarie erau în jur de 1.200. Statul Israel, în care trăiesc 9 milioane de persoane, a dat startul campaniei de vaccinare la 19 decembrie.