Italia a ieșit de pe lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în țară

Publicat: 17 12. 2020, 16:14
Actualizat: 06 04. 2021, 15:17
Italia a ieșit de pe lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în țară / Sursă Foto: Facebook

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat joi lista actualizată a țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în țară.

Noua listă aprobată de CNSU

Conform datelor transmise de CNSU, lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat cuprinde Serbia, Georgia, Croația, Lituania, Luxemburg, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Belize, Statele Unite ale Americii, Andorra, Jersey, Curaçao, Suedia, Ungaria, Panama, Elveția, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Cehia, Azerbaidjan, Puerto Rico, Palestina, Olanda, Polinezia Franceza, Cipru, Bulgaria, Portugalia, Danemarca, Slovacia, Turcia, R. Moldova, Austria, Armenia, Letonia, Estonia și Iordania.

Persoanele care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Din lista publicată săptămâna trecută a fost exclusă Italia.

Italia va construi 1.500 de pavilioane în formă de primulă pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Autoritățile italiene au decis construirea a aproximativ 1.500 de pavilioane de tip pop-up pentru vaccinarea populației împotriva COVID-19, iar acestea vor avea un aspect unic.

Designul acestor pavilioane a fost realizat de către arhitectul Stefano Boeri, informează alephnews.ro.

Acestea vor fi din lemn și vor fi împodobite cu o grafică ce reprezintă primula, o floare care simbolizează regenerarea și primăvara.

Cele 1.500 de pavilioane vor fi ridicate începând cu luna ianuarie, pe măsură ce autoritățile vor începe campania de imunizare a populației împotriva COVID-19.

Prin intermediul unui comunicat de presă, arhitectul Stefano Boeri a explicat că arhitectura acestor centre de vaccinare a fost concepută cu scopul de a „transmite un simbol al seninătății și regenerării”.

Boeri este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți din Italia, renumit pentru Il Bosco Verticale (Pădurea verticală), clădire a cărei fațadă este plină de copaci și verdeață.