Italia a înregistrat o cifră record de cazuri noi de COVID-19 în ultima zi

Publicat: 16 10. 2020, 21:23
Actualizat: 06 04. 2021, 15:36
Italia a înregistrat o cifră record de cazuri noi de COVID-19 în ultima zi / Sursă Foto: Pixabay

Italia, țara europeană cea mai afectată de primul val de coronavirus, depășește din nou recorduri negative. Țara peninsulară a înregistrat 10.010 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și 55 de decese. Numărul deceselor este în scădere fată de ziua anterioară. Italia are al doilea cel mai mare număr de decese de pe continent, după Marea Britanie.

Italia, record de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Italia a înregistrat 10.010 noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a raportat, vineri, Ministerul Sănătăţii, relatează Mediafax.

Numărul de noi cazuri de coronavirus înregistrat în ultimele 24 de ore este cel mai mare număr zilnic de la izbucnirea focarului de coronavirus din ţară.

Joi, Italia înregistrase cel mai multe cazuri, 8.804, relatează Reuters.

55 de decese s-au înregistrat din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore, în scădere faţă de ziua precedentă, când au fost 83.

Şi numărul persoanelor aflate în terapie intensivă a crescut, vineri fiind 638 de cazuri, faţă de 586 câte au fost raportate joi.

Italia a fost prima ţară din Europa lovită de COVID-19 şi are al doilea cel mai mare număr de decese de pe continent, după Marea Britanie, cu 36.427 de victime de la izbucnirea focarului în februarie, potrivit cifrelor oficiale.

Spitalele sunt sub presiune în Italia, pe măsură ce cazurile de coronavirus se înmulțesc

Infecțiile cu coronavirus sunt din nou în creștere în regiunea nordului Italiei, unde pandemia a început prima dată în Europa, punând din nou presiune asupra spitalelor și a lucrătorilor din domeniul sănătății.

La spitalul San Paolo din Milano, o secție dedicată pacienților cu coronavirus și echipată cu aparate de respirație s-a redeschis în acest weekend, semn că orașul și zona înconjurătoare intră într-o nouă fază de urgență a pandemiei.

Pentru personalul medical care a luptat împotriva virusului în regiunea Lombardiei cea mai afectată a Italiei în primăvară, renașterea mult prezisă a venit prea curând.

„La nivel psihologic, trebuie să spun că încă nu mi-am revenit”, a spus asistenta Cristina Settembrese, referindu-se la martie și aprilie trecute, când Lombardia reprezenta aproape jumătate din morți și o treime din cazurile de coronavirus ale națiunii.