Italia are în plan vaccinarea a 80% din populaţie până în luna septembrie

Publicat: 13 03. 2021, 22:51
Actualizat: 06 04. 2021, 14:57
Italia are în plan vaccinarea a 80% din populaţie până în luna septembrie / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Italia are în plan vaccinarea a 80% din populaţie până în luna septembrie. Noul plan naţional de imunizare prevede administrarea a 500.000 de doze de vaccin în fiecare zi, scrie presa din peninsulă.

Italia are în plan vaccinarea a 80% din populaţie până în luna septembrie

Autorităţile din peninsulă au anunţat sâmbătă că îşi propun să vaccineze anti-Covid cel puţin 80% din populaţia ţării până în luna septembrie, prin intensificarea campaniei zilnice de vaccinare.

Francesco Paolo Figliuolo, noul comisar special pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, a lansat un plan naţional, cu o normă de 500.000 de doze de vaccin pe zi, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Italia a înregistrat 101.881 de decese asociate Covid-19 de la începutul pandemiei, a doua cea mai mare valoare din Europa, după Marea Britanie, şi a şaptea cea mai mare la nivel mondial.

Până în prezent, Italia a raportat 3,2 milioane de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Italia va fi „zonă roşie” de Paşte 

Guvernul Italian are în plan să transforme întreg teritoriul țării într-o „zonă roşie”de COVID-19 în perioada 3-5 aprilie, care include duminica Paştelui şi lunea Paştelui, potrivit unor declaraţii făcute vineri de surse citate de ANSA. 

„Roşu” este nivelul maxim al restricțiilor anti-COVID din Italia, notează agenţia italiană de presă.

În zonele „roşii”, magazinele neesenţiale sunt închise, restaurantele şi barurile nu pot servi clienţii, iar activităţile şcolare se desfăşoară de la distanţă, printre alte reguli.

Italia a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Aceeași măsură, anunțată în mai multe țări europene

Potrivit unei hotărâri luate luni de Agenția Italiană a Medicamentului, vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca va fi oprită, după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți. Mai multe țări europene au luat decizii asemnănătoare