Italia înăsprește măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Ce trebuie să știe românii

Publicat: 27 07. 2020, 20:50
Actualizat: 27 07. 2020, 20:56
Institutul „Marius Nasta” are un singur epidemiolog. Cazurile de COVID s-au triplat  / Sursă FOTO: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Guvernul italian și reprezentanții regiunilor din Italia pregătesc, zilele acestea, o înăsprire a măsurilor de prevenire a infecțiilor cu Covid-19 la sosirea persoanelor din țări cu risc de infecție ridicat, printre care și România.

Astfel, Ministerul Sănătății din Italia, în colaborare cu spitalul de boli infecțioase Spallanzani din Roma, lucrează la introducerea unor teste rapide în aeroporturi și autogări, iar anumite regiuni intenționează să introducă sancțiuni stricte pentru cei care nu folosesc măști de protecție în locuri publice.

De asemenea, reprezentanții regionali cer înăsprirea controalelor pentru cei care intră în Italia din străinătate, informează roitalianul.com, care citează Il Sole 24.

Teste rapide, cu rezultate în 15-20 de minute

Autoritățile guvernamentale italiene intenționează să introducă, la sosirea pe aeroporturi și în gări și autogări, un test  rapid care va detecta infecția cu Covid în  doar 15-20 de minute, pentru pasagerii sosiți din țări cu număr mare de cazuri cu coronavirus, printre care și România.

Precizia acestuia ar putea mai fi mică decât testul normal, care se face în laborator, dar ar fi necesară o perioadă de elaborare a rezultatului mult mai scurtă decât cele minim patru ore necesare pentru testul clasic.

În acest sens, ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a cerut ajutor spitalului de boli infecțioase Spallanzani din Roma, care ar trebui să dea un prim răspuns până miercuri, 29 iulie.

Va fi achiziționată aparatura necesară care, cu ajutorul unor echipe speciale de medici, va putea testa rapid un număr mare de persoane care sosesc în aeroporturi, gări și autogări.

Europa, în pragul unui al doilea val? Germania oferă teste gratuite de coronavirus tuturor călătorilor. Cazurile cresc în Franța, Belgia și Italia

Germania va oferi teste gratuite de coronavirus tuturor călătorilor care se întorc, întrucât Covid-19 este în creștere în Europa, iar cazurile cresc în Franța, Belgia și Italia.

Ministrul Sănătății din Berlin, Dilek Kalayci, a declarat ieri că cei care se întorc din țările cu risc ridicat ar trebui să fie testati, iar cei care se întorc din țările care nu prezintă risc vor avea și o opțiune.

De asemenea, a spus că testele vor fi inițial neobligatorii, iar costurile vor fi suportate de stat în toate cazurile în noua măsură convenită de miniștrii sănătății din cele 16 state din Germania, potrivit Dailymail.co.uk

Se întâmplă că Franța a raportat o crestere puternică a cazurilor de coronavirus, cu peste 1.062 de noi infecții înregistrate ieri, comparativ cu 584 de marți.