Judecătorul Ionuț Matei despre condamnarea lui Adrian Năstase în Trofeul Calității: ” Indiferent de calitatea persoanelor pe care le judecăm, legea trebuie să fie una și aceeași”

Publicat: 11 11. 2013, 13:48
Actualizat: 30 04. 2015, 05:11

Judecătorul Ionuț Matei, confirmat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de vicepreședinte al Curții Supreme, a vorbit în premieră despre dosarul Trofeul Calității în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Judecătorul Ionuț Matei a judecat acestă cauză pe fond și a dispus condamnarea fostului premier la doi ani de închisoare cu executare. Acestă sentință a fost menținută de completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu, președintele Curții Supreme.

Ionuț Matei a declarat că dosarul lui Năstase care s-a soldat cu o premieră după ’89 – condamnarea unui fost premier – a fost un dosar complicat și greu de administrat. „Pentru mine a fost un dosar. Nu pot spune că a fost un dosar ca oricare altul, pentru că aș minți. A fost un dosar dificil, greu de administrat. Știți și dumneavoastră câte probe au trebuit să fie făcute într-un interval de timp foarte scurt. Până la urmă, oricine trebuie să aibă parte de o judecată dreaptă, indiferent de calitatea persoanelor pe care le judecăm, legea trebuie să fie una și aceeași, iar în măsura în care ele ajung să fie găsite vinovate, ele trebuie să plătească la fel ca orice alt cetățean care încalcă legea”, a declarat Ionuț Matei, citat de Mediafax.