Jumătate dintre manageri își monitorizează angajații prin aplicații software

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 24 02. 2012, 10:48
Aproape jumătate dintre managerii români (45,7%) utilizează soluții software de monitorizare a activității angajaților, majoritatea folosind două sau mai multe aplicații, în timp ce 35,5% nu utilizează astfel sisteme

Aproape jumătate dintre managerii români (45,7%) utilizeazăsoluții software de monitorizare a activității angajaților,majoritatea folosind două sau mai multe aplicații, în timp ce 35,5%nu utilizează astfel sisteme, se arată într-un sondaj realizat deGeCAD Net, firmă de servicii IT.

„Managerii români simt nevoia de a urmări activitateaangajaților pentru a maximiza eficiența acestora, putând astfelcontrola costurile și eficiența globală a organizației. Toateacestea sunt elemente cu atât mai importante în contextul situațieieconomice actuale, care impune costuri de producție cât mai mici”,a declarat, joi, într-un comunicat, Alexandru Molodoi, chieftechnical officer în cadrul Gecad Net.

Astfel, 26,1% dintre participanții la sondaj au afirmat căutilizează două sau mai multe aplicații de monitorizare, în timp ce19,6% apelează la un singur software de acest gen.

Pe de altă parte, 35,5% dintre manageri nu doresc introducereaunui sistem de monitorizare, motivând că sunt multumiți deactivitatea angajaților.

De asemenea, 18,8% au spus că nu știau de existența acestui tipde software.

Sondajul a fost realizat în perioada martie – iulie în rândul a414 manageri și responsabili IT din companii românești.

Mediafax