Jurământ cu adeverință semnată de preot într-o biserică din Satu Mare: „Până la Crăciunul din 2020 nu pune alcool în gura lui, în afară de un litru de bere pe zi”

Publicat: 29 09. 2019, 15:02

Preotul paroh Marian Crainic, fost protopop de Carei, a „certificat” un jurământ al unui individ care are probleme cu alcoolul. Bărbatul s-a angajat că nu mai bea până în decembrie 2020, decât un litru de bere zilnic.

„Prin prezenta, noi, Oficiul Parohial Tășnad, adeverim că domnul D. Otillo, din Tășnad, județul Satu Mare, a depus jurământ ca începând de azi, 17.06.2019, ora 0.00, și până la Crăciunul din 2020, nu pune alcool  în gura lui, în afară de un litru de bere pe zi. Așa să-i ajute Dumnezeu”, se arată în documentul obținut de PresaSM. 

Potrivit unui preot, jurământul cu certificat este o practică des întâlnită în localitatea sătmăreană:

„Este o practică în zona Tășnadului ca țiganii să uite de băutură. Variantele sunt multiple: deloc, 100 ml de tărie, două sticle de bere, 500 ml de vin etc. Ideea este că ei cer adeverință din două motive: să le arate potențialilor angajatori că nu consumă deloc sau consumă cu moderație alcool”, a declarat preotul.