Kelemen: Strategia noastră este să ne păstrăm comunitatea maghiară aici, în România

Publicat: 18 01. 2020, 13:15

Kelemen a spus, la Cluj-Napoca, la ședința CRU a UDMR, că maghiarii trebuie să trăiască la fel ca o comunitate care își cunoaște țelurile.

„Strategia noastră este să ne păstrăm comunitatea maghiară aici, acasă, în România, în Transilvania, să dezvoltăm comunitatea și să redobândim tot ceea ce ne luase dictatura comunistă. Acea determinare, acea nevoie despre care cred eu că a caracterizat comunitatea noastră și în dictatura cea mai întunecată, să ne luăm soarta în mână, să construim și să dovedim, să demonstrăm că, da, suntem în stare să ne facem o patrie pe plaiurile natale. Să trăim ca o comunitate care își cunoaște țelurile și care cunoaște și instrumentele cu ajutorul cărora poate să-și atingă aceste obiective și să rămână acasă, aici, în România”, a spus Kelemen.

La începutul CRU au fost date distincțiile „Bradul de Argint” pentru 24 de personalități maghiare din Transilvania care au contribuit la dezvoltarea culturii și la înființarea unor organizații ale Uniunii după 1990.

În cadrul ședinței urmează să fie ales președintele acestui for și să fie stabilite criteriile pentru desemnarea candidaților Uniunii la alegerile locale.

Actualul președinte al CRU este deputatul Rozalia Biro, care va candida pentru obținerea unui nou mandat.

De asemenea, în cursul serii, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca va avea loc o manifestare festivă de aniversare a 30 de ani de la înființarea UDMR.