„L-am găsit pe listele de vot. Doamna de la secție mi-a spus că nu se întâmplă nimic” / Ce spune o femeie din Focșani al cărei soț a murit de șase luni, dar al cărui nume apărea pe lista electorală

Publicat: 16 11. 2019, 09:57

Numele bărbatului nu ar fi trebuit să se regăsească în registrul electoral întrucât acesta este actualizat permanent pentru radierea cetățeilor care au decedat, dar și pentru adăugarea celor care au împlinit 18 ani, vârsta legală pentru putea vota.

Conform legii, când se înregistrează decesul unei persoane, numele acesteia trebuie radiat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, au precizat reprezentanții Autorități Electorale Permanente pentru adevărul.ro.

„Am fost să votez și când m-am uitat pe tabelul de vot l-am văzut pe soțul meu, care este decedat. Pe data de 9 noiembrie, s-au împlinit șase luni de când a murit. Am întrebat cum este posibil așa ceva, să apară și morții pe liste. Doamna de acolo s-a uitat la mine și mi-a zis că nu se întâmplă nimic, apoi am plecat”, a declarat Rodica Zanfir.