La întâlnirea cu tinerii PD, Băsescu și-a acordat nota „10+” pentru prestația ca președinte

Publicat: 15 02. 2012, 09:57
Actualizat: 19 06. 2012, 07:07
Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi seară, cu studenții democrați, cu care a vorbit despre educație, turism, ospătari și despre lectură și, răspunzând unei întrebări, și-a acordat, râzând, nota "10+" pentru prestația ca șef al statului.

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi seară, cu studenții democrați, cu care a vorbit despre educație, turism, ospătari și despre lectură și, răspunzând unei întrebări, și-a acordat, râzând, nota "10+" pentru prestația ca șef al statului.

Întâlnirea cu studenții democrați a avut loc pe o terasă din Parcul Tineretului, discuția cu aceștia durând aproximativ două ore.

La începutul întâlnirii, Băsescu s-a așezat la o masă special amenajată pentru el, în fața căreia jurnaliștii își poziționaseră camerele de luat vederi.

Neputându-i vedea din cauza acestora pe tinerii PD, Băsescu s-a mutat mai aproape de aceștia, venind în mijlocul lor.

Băsescu le-a vorbit tinerilor din PD despre problemele din educație, reluând pe larg concluziile Raportului Comisiei prezidențiale pe probleme de educație, condusă de fostul ministrul al Învățământului, Mircea Miclea.

Tinerii din PD i-au adresat președintelui o serie de întrebări legate de educație, turism, lectură și de prestația sa ca președinte.

Băsescu le-a spus studenților PD că un președinte nu are timp să citească literatură, ci mai degrabă documente furnizate de instituții. El a spus că nu trece zi în care să nu citească peste 100 de pagini de documente și a subliniat că, chiar și seara, înainte de a adormi, citește 5-6 pagini din astfel de documente. El le-a recomandat totuși tinerilor să citească ultima apariție editorială a lui Mircea Cărtărescu.

Băsescu a fost întrebat ce crede despre serviciile din turismul românesc, la care șeful statului a răspuns, vorbind aproximativ 15 minute despre serviciile proaste de pe litoral și mai ales despre ospătarii „în blugi”, „cu buricul gol” și „care nu știu să ducă o farfurie” sau „care bagă degetul în farfurie”.

Întrebat ce notă își acordă ca președinte, Băsescu a răspuns că aprecierea sa în legătură cu acest subiect reiese din declarațiile sale mai vechi despre sine.

Jurnaliștii aflați la eveniment i-au amintit președintelui că a declarat la un moment dat, în urmă cu peste un an, tot răspunzând unei întrebări, că este perfect.

Președintele a spus că, în condițiile în care a făcut acea declarație în trecut, acum nu-și poate acorda decât nota 10, chiar "10+".

La finalul întâlnirii, Băsescu a primit un premiu de la tinerii studenți PD, o cană pe care era inscripționat „Ceai cu aromă democrată”, Băsescu spunând că-și va bea dimineața cafeaua din această cană. (Mediafax)

Â