Lactate Brădet și-a reluat joi activitatea, după scandalul cu E.coli

Publicat: 07 04. 2016, 11:37
Actualizat: 08 04. 2016, 15:45

„După ce s-a făcut dezinfecție totală în unitate și în baza buletinului de analize, care a arătat că nu sunt probleme, a fost emis avizul prin care Lactate Brădet își poate relua activitatea. Produsele fabricate de această unitate n-au reprezentat niciodată un risc pentru siguranța populației. Acum, după redeschidere nu au fost impuse măsuri speciale. Se fac în continuare aceleași analize, ca la orice fabrică de profil. Țin să precizez din nou că probele prelevate pentru Laboratorul de la București, care n-au ieșit conforme, nu erau din ridicate din unitate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Lupu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

Pe lângă măsurile de igienă pe care toți angajații fabricii trebuie să le respecte cu strictețe, Direcția de Sănătate Publică a impus ca cei trei purtători ai bacteriei E.Coli patogen cu verotoxina 1 și verotoxina 2 să fie mutați într-o altă secție a unității, unde să nu intre în contact direct cu brânza.

„Rezultatele primite de la Institutul Cantacuzino au arătat că trei angajați ai firmei Brădet sunt purtători ai bacteriei E.Coli patogen care prezintă verotoxina 1 sau verotoxina 2. Aceștia au urmat tratament la domiciliu. În acest moment, respectivii angajați au voie să lucreze în fabrică, dar să nu intre în contact direct cu produsul. Acestora li s-a impus să fie mutați de pe secția unde se fabrică brânza. Tuturor angajaților li s-a impus să respecte cu strictețe regulile
de igienă”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Patronul „Lactate Brădet” susține că nu se simte vinovat în niciun fel de îmbolnăvirea sau moartea copiilor.

„Azi am redeschis fabrica, pe care, reamintesc am închis-o din proprie inițiativă, și așa cum spuneam la finele lunii februarie, până la finele anchetei. Am discutat cu angajații, unii dintre ei sunt la muncă. Am discutat și cu reprezentanții magazinelor, pentru a relua activitatea. Urmează să scoatem pe piață și un produs proaspăt nou. Nu am avut timp nici să respir, așa că nu m-am gîndit să fac rău nimănui, chiar dacă noi am pierdut mult în acestă perioadă. Despre această situație prin care noi am trecut s-ar putea scrie o carte. Eu am susținut mereu ideea ca bebelușii să fie vaccinați, dar cred că acești copii s-au îmbolnăvit din cauza unei reacții adverse la un anumit vaccin. Sper să se facă lumină în acest caz. Eu nu sunt vinovat în niciun fel”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Badea, patronul „Lactate Brădet”.

Una dintre secțiile fabricii „Lactate Brădet” a fost închisă la finele lunii februarie, după ce în brânza de vaci produsă a fost găsită bacteria E.Coli, iar patronul unității de producție din Argeș a decis să țină fabrica închisă până la finalul anchetei care îl viza.