Laurențiu Mironescu, audiat la DNA în dosarul importurilor ilegale din Portul Constanța

Redactor:
Diana Marcu
Laurențiu Mironescu, audiat la DNA în dosarul importurilor ilegale din Portul Constanța
Fostul secretar general al Ministerului de Interne Laurențiu Mironescu a fost adus, joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanța, în care a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție

Fostul secretar general al Ministerului de Interne LaurențiuMironescu a fost adus, joi, la sediul Direcției NaționaleAnticorupție (DNA) pentru a fi audiat în dosarul privindimporturile nelegale din Portul Constanța, în care a fost arestatpreventiv pentru fapte de corupție. La sediul DNA a ajuns șiavocatul lui Mironescu, care a refuzat să facă declarații laintrarea în instituție.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că în perioada 6-30iunie, în dosarul grupării Mironescu, vor fi făcute solicitări denoi probe cu documente, audieri de martori, reaudierea sausuplimentarea declarațiilor inculpaților, precum și confruntăriîntre aceștia.

Până în prezent au mai fost audiați doi cetățeni chinezi,învinuiți în acest dosar, care au fost întrebați de procuroriianticorupție despre convorbirile telefonice ale acestora în carediscutau despre „rețete”, „pasărea de noapte” sau „saci cuorez”.

În dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanțasunt cercetate de procurorii anticorupție 30 de persoane, dintrecare 28 au fost arestate, una a primit mandat de arestare în lipsă,iar senatorul PDL Mircea Marius Banias are interdicție de a părăsițara pentru 29 de zile.

Laurențiu Mironescu este acuzat de inițiere sau constituire aunui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea suborice formă a unui astfel de grup, precum și de trafic deinfluență. (Cătălin Lupășteanu,[email protected])

Inchide