Legea care permite medicilor de familie să aibă și puncte secundare de lucru, promulgată de Iohannis

Publicat: 24 04. 2019, 17:02

Președinteșle Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

„Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet și a unui punct secundar de lucru.Cabinetele de medicină de familie pot deschide un punct secundar de lucru în altă unitate administrativ teritorială, situată la mai puțin de 15 km față de cabinetul propriu, unde nu funcționează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracționat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază. În cazul în care sunt mai multe solicitări, prioritate are medicul cu cel mai mic număr de pacienți pe listă”, prevede modificarea adusă articolului 71, în Comisia pentru sănătate, din Senat.

În forma anterioară, articolul 71 arăta astfel: „Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet. Cabinetele de medicină de familie acreditate pot deschide puncte de lucru”.