Legume depozitate în subsoluri în care mișună șobolanii, descoperite în grădinițe din Constanța

Publicat: 29 09. 2017, 22:37

Reprezentanții OPC Constanța spun că la trei grădinițe din oraș nu s-a găsit dovada deratizării, iar într-un alt caz au fost văzuți șobolani la subsol.

„La trei dintre acestea nu există dovada deratizării, iar la una dintre acestea au fost văzuți șobolani în subsol! Legumele și fructele la două dintre acestea era depozitate în spații necorespunzătoare, iar la una chiar în beciul cu șobolani, motiv pentru care au fost retrase de la consum. Utilajele de măsură aparțin unei alte ere, dar au inspecția metrologică! Cu acestea se cântăresc gramaje exacte, cu toate că tehnic nu se poate! Deficiențe majore cu privire la calcularea meniului (subdimensionat caloric, cu toate că finanțare din partea părinților există)! Lipsa personalului calificat, a unor rețetare actualizate și neadaptarea la cerințele momentului fac imposibilă realizarea cu responsabilitate a unui meniu variat, corespunzător și variabil! (…) Locurile de joacă sunt adevărate pericole!”, a declarat comisarul șef adjunct al OPC Constanța, Horia Constantinescu.

El a mai precizat că au fost descoperite și o serie de „anomalii”, cum ar fi lipsa dotărilor strict necesare, ori diverse articole achiziționate de părinți.

„La una dintre grădinițe, spațiile sanitare sunt necorespunzătoare! Acum încep anomaliile: de ce nu sunt asigurate saltele de către finanțator, iar acestea sunt aduse de către părinți?! Reparațiile la sistemele de ventilație și/sau încălzire nu sunt făcute de ani! Lipsesc dotărilor în spațiile de preparare și pregătire a mesei!”, a mai spus Horia Constantinescu.

Potrivit comisarului șef adjunct al OPC Constanța, nu s-au aplicat sancțiuni, numai avertismente. Grădinițele sunt obligate să ia măsuri rapide, precum inventarierea locurilor de joacă, scoaterea de la consum a materiilor prime depozitate neconform și să efectueze deratizarea și dezinsecția..