Lista celor 150 de blocuri din Sectorul 4 care vor fi reabilitate termic începând din acest an

Publicat: 22 10. 2015, 16:14

Potrivit anunuțului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lucrările de reabilitare termică la blocurile din Sectorul 4 urmează să fie executate de un consorțiu de patru firme de construcții, respectiv S.C. GRANT CPC S.R.L, S.C. ART CONSTRUCT A.C.M. S.R.L, S.C. ADRIAN CONSTRUCT S.R.L și S.C. CONCELEX S.R.L, prima dintre companii fiind liderul de asociere.

„Suntem în procedură finală de atribuire prin licitație a contractelor de reabilitare termică la un număr de 150 de blocuri din Sectorul 4. În maxim 30 de zile vor fi finalizate toate aceste proceduri, urmând ca apoi să înceapă efectiv lucrările. În funcție de condițiile meteo, dacă vremea este favorabilă, lucrările vor continua până la sfârșitul anului, ele urmând să fie reluate în primăvara viitoare, când vremea devine din nou propice construcțiilor”, declara în luna septembrie primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, potrivit celor de la B365, care a precizat  tot atunci că există deja finanțarea necesară pentru derularea programului de Reabilitare termică, precum și documentația de avizare, expertiza tehnică și auditul energetic.  

LISTA CELOR 150 DE BLOCURI CE VOR FI REABILITATE TERMIC ÎN SECTORUL 4

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 4, proprietarii vor suporta 20% din costuri. După cum a precizat primarul Sectorului 4, lucrările de reabilitare termică vor fi plătite, inițial, de administrația locală banii urmând să fie recuperați de la locatari în termen de zece ani. Practic, taxa de reabilitare termică va fi achitată la Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sector 4 odată cu plata impozitului pe clădire.

„De exemplu, dacă pentru reabilitarea termică a unui apartament proprietarul trebuie să plătească 500 de euro, respectiv contribuția de 20%, primăria va achita această sumă din bugetul local și apoi, timp de zece ani, locatarii vor plăti câte 50 de euro pe an taxă de reabilitare termică, tot atunci când își achită și impozitul”, a explicat pentru B365.RO edilul Cristian Popescu Piedone.

Lucrările de intervenție constau, în general, din izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuințe cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei, izolarea termică a planșeului peste subsol în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea blocului de locuințe, inclusiv de refacere în zonele de intervenție.