Locul unde se află cea mai izolată casă din lume / Motivul pentru care accesul vizitatorilor este INTERZIS timp de trei luni în fiecare an

Publicat: 25 03. 2024, 12:16
Actualizat: 25 03. 2024, 12:17

This browser does not support the video element.

Cea mai izolată casă din lume se află pe o insulă, situată la două ore de cel mai apropiat oraș sau aeroport. Accesul vizitatorilor este interzis timp de trei luni în fiecare an.

Pentru a ajunge pe insulă din cel mai apropiat oraș sau aeroport, vizitatorii trebuie să ia două feriboturi distincte, iar mai apoi urmează o plimbare cu barca pe o distanță de 4 mile marine (circa 6 kilometri).

Singura clădire de pe acest petic de pământ, numit Skalmen, este un vechi far.

În ciuda faptului că insula Skalmen nu este locuită, totuși pentru un cuplu s-a dovedit a fi locul perfect în care să trăiască. Au plătit 89.000 de lire sterline pentru a-l cumpăra.

Pentru a face totul și mai ciudat, de la începutul lunii mai și până la sfârșitul lunii iulie, în fiecare an, insula devine o rezervație de păsări, motiv pentru care vizitatorilor le este interzis accesul.

Poate părea greu de crezut, dar mica insulă – care face parte din Norvegia – s-a dovedit a fi mult mai populară, motiv pentru care, la moment în care a fost scoasă la licitație, oamenii s-au „bătut” pe ea. A fost scoasă pe piață pentru 36.000 de lire sterline, dar s-a vândut cu un preț de aproape două ori și jumătate mai mare.

Unde este această insulă și cine sunt proprietarii

Micuța insulă se află în punctul nordic al regiunii Norvegiei de Vest, la vest de Trondheim, conform The Sun.

Cumpărătorii săi au fost Andreas Bjarøy și soția sa, Mona Kruse Bjarøy. Andreas deține o firmă care cumpără și vinde proprietăți, iar familia Monei provine din Brattværet, care este la o aruncătură de băț de insuliță.

„Am petrecut o mulțime de vacanțe acolo de-a lungul anilor, ne place zona și am pescuit mult în jurul Skalmen. Deci, acest lucru a devenit foarte interesant pentru noi. Avem de-a face foarte mult cu proprietatea în munca noastră și ne plac proiectele.Nu în fiecare zi poți cumpăra un far. Ne-am gândit că ar fi grozav să-l refacem. Și apoi putem petrece mai mult timp în zonă”, a declarat Andreas, presei locale.

Andreas și Mona plănuiesc să „renoveze complet clădirea” și știu că vor trebui să investească mulți bani în acest proiect.

Farul, construit acum 117 ani

Farul lui Skalmen a fost construit în 1907. Primul său paznic a fost Anton Lund, care a plecat într-o expediție cu faimosul explorator Roald Amundsen.

Se zvonește că amprenta câinelui său poate fi încă văzută pe insuliță.

Farul nu a fost folosit de peste 20 de ani.

Autoritățile au vrut să-l dărâme, dar, în urma protestelor localnicilor, au decis să încerce să-l vândă.