Locuri de muncă pentru DEȚINUTE. Firmele încheie contract cu singurul penitenciar de femei din țară

Publicat: 13 03. 2019, 11:59

Potrivit reprezentanților Penitenciarului de Femei Târgșorul Nou, firmele interesate pot încheia contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă a deținutelor.

În prezent, sunt încheiate trei astfel de contracte, 35 de deținute fiind la muncă.

„În prezent, Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșoru Nou are încheiat un număr de trei contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă a persoanelor private de libertate în domeniul alimentar (prelucrare ambalare preparate din carne) și sortare deșeuri nemetalice, reciclabile”, au declarat reprezentanții Penitenciarului Târgșorul Nou.

Deținutele primesc 12,43 de lei pe oră, iar pe lângă bani, ele beneficiază și de reducerea pedepsei. În plus, potrivit legii, ele pot trimite și bani acasă.

„40% din venit revine persoanei condamnate care poate folosi pe durata executării pedepsei privative de libertate 90 % din aceasta, iar 10% se consemnează pe numele său, la trezoreria statului, urmând să fie încasat în momentul punerii în libertate. O parte din durata pedepsei este considerată ca executată pe baza muncii prestate și se calculează astfel: în cazul în care se prestează muncă remunerată, se consideră patru zile executate pentru trei zile de muncă”, arată reprezentanții închisorii.

Firmele care încheie contracte cu penitenciarul sunt scutite de obligațiile de plată la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fondul de șomaj, au asigurate un număr constant de persoane private de libertate pe toată durata derulării contractului, etc.