LONDRA 2012 TENIS DE MASĂ. Românul care deține un RECORD MONDIAL la TENIS DE MASĂ

Publicat: 02 08. 2012, 00:10
Actualizat: 02 08. 2012, 00:10

LONDRA 2012. TENISUL DE MASĂ, proba de la JOCURILE OLIMPICE celebrată joi de GOOGLE printr-un logo special, este foarte popular printre chinezi, însă aceștia au „importat” sportul din Marea Britanie, unde a apărut prima dată.

TENISUL DE MASĂ își are originea în secolul al XIX-lea și s-a jucat pentru prima dată cu o minge de cauciuc, umplută cu aer comprimat. În 1890, se inventează mingea din celuloid, iar TENISUL DE MASĂ primește denumirea alternativă de „ping-pong”, datorită zgomotului pe care respectiva minge îl face la contactul cu masa.

Fileul de la TENIS DE MASĂ a suferit cele mai multe modificări de-a lungul timpului: la început, acesta era din lemn și avea o înălțime de 17 cm, fiind cu aproape 2 cm mai înalt decât în prezent. Din cauza fileului înalt, în trecut punctele durau mult mai mult: recordul mondial aparține românului Paneth Farkas și polonezului Alois Elrich, care în anul 1936 au jucat un punct de 2 ore și 5 minute.

TENISUL DE MASĂ s-a perfecționat continuu în a doua jumătate a secolului al XX-lea, fiecare națiune încercând să găsească noi prize ale paletei, noi tehnici de lovire sau noi materiale cu care să acopere paleta.

LONDRA 2012, proba de TENIS DE MASĂ din cadrul JOCURILOR OLIMPICE  a început pe 28 iulie și se va încheia pe 8 august.

LONDRA 2012 TENIS DE MASĂ. Adrian Crișan, Daniela Dodean și Elizabeta Samara, românii de la JOCURILE OLIMPICE

LONDRA 2012. TENIS DE MASĂ, sportul celebrat de GOOGLE în a șasea zi a JOCURILOR OLIMPICE