Lovitura dată Bucureștiului de administrația Firea în ultimele zile de mandat!

Publicat: 06 11. 2020, 14:29
Lovitura dată Bucureștiului de administrația Firea în ultimele zile de mandat! / Sursă FOTO: Google Maps

O casă în stilul neoromânesc din apropierea Parcului Cișmigiu ar urma să fie demolată după ce Primăria Capitalei a dat autorizație de demolare. Bineînțeles, locul nu rămâne gol, ci ar urma să se contruiască un bloc un 7 etaje.

Imobilul se află situat pe strada Știrbei Vodă nr. 132 iar Primăria Capitalei a aprobat pe 15 octombrie demolarea lui, în aceeași zi dând undă verde și pentru construirea unui bloc cu subsol, parte + 7 etaje pe același loc, notează hotnews.ro.

Se pare că beneficiarul autorizației de construcție este firma Aro Central Imobiliare, potrivit site-ului Primăriei Generale. Imobilul în stil neoromânesc va fi demolat în acest weekend, potrivit reprezentanților Asociației Eco-civica.

Un imobil care ar fi trebuit să fie protejat de lege ar urma să fie demolat

De reamintit este faptul că strada este zonă protejată, aflându-se în apropierea Parcului Cișmigiu. Astfel, beneficiază (sau ar trebui!) de un regim de protecție maxim: se protejează valorile arhitectural – urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor, trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică.

Prin urmare, sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existe: conservarea clădirilor valoroase și a spațiilor constituite existente, restructurarea unor porțiuni pentru amplificarea continuității de-a lungul întregului traseu- preluarea diferen]elor de înăl]ime prin formule de legătură și interzicerea rupturii de scară/ gabarit.

EXCLUSIV. Schimbare la „față”! Cum arată acum clădirile din București ale căror fațade au fost refăcute. Imagini în premieră, înainte și după lucrări

Primăria Capitalei a anunțat încă de acum un an începerea unui amplu program de refacere a fațadelor la mai multe clădiri vechi din Capitală, unele dintre ele monumente istorice, – imobile la care primăria este proprietar sau deține o cotă-parte. Pe lângă faptul că multe clădiri arătau jalnic, fațadele acestor imobile reprezentau și un real pericol pentru bucureșteni. (MAI MULTE DETALII AICI)