„Măcelul” defrișărilor din Parcul Herăstrău: Ce reacție a avut Garda de Mediu

Publicat: 21 02. 2020, 20:14

Garda de Mediu s-a autosesizat şi a efectuat controale după informaţiile apărute în presă cu privire la defrişările ilegale din Parcul Herăstrău. În urma controalelor efectuate, Administraţia Domeniului Public din Sectorul 1 a fost amendată cu 50.000 de lei, anunţă Ministerul Mediului pe Facebook.

„Ca urmare a celor constatate, ADP sector 1, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei. Totodată, au fost impuse măsuri prin care s-a interzis efectuarea oricăror lucrări de tăieri neautorizate a arborilor şi arbuştilor, s-a impus obligaţia întreţinerii spaţiilor verzi, a parcurilor, gardurilor vii, perdelelor şi aliniamentelor de protecţie, în scopul îmbunătăţirii capacităţii de regenerare a atmosferei. ADP Sector 1 îi revine obligaţia de a informa PMB – Direcţia de Mediu cu privire la lucrările de defrişare efectuate în cadrul amplasamentului ce a făcut obiectul controlului, pentru a i se stabili plantările în compensare conform actelor normative în vigoare”, a transmis Ministerul Mediului, potrivit Mediafax.

Fundaţia Eco-Civica a prezentat, într-un mesaj publicat în 14 februarie pe contul de Facebook, imagini din Parcul Herăstrău cu arbori tăiaţi de la rădăcină. Potrivit membrilor fundaţiei, în Parcul Herăstrău a fost solicitată tăierea a aproximativ 300 de arbori şi „toaletarea” altor 350.

„Un adevărat măcel”, au spus membrii fundaţiei în mesajul publicat pe reţeaua de socializare.

Aceştia au solicitat intervenţia imediată a Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei (PMB) pentru a se verifica viabilitatea arborilor.

sursa foto: Facebook