Macovei: Scopul suspendării președintelui Traian Băsescu este preluarea Justiției

Publicat: 11 08. 2012, 20:06
Actualizat: 05 02. 2019, 10:29

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că scopul suspendării președintelui Traian Băsescu este preluarea Justiției de către USL, afirmând, totodată, că Justiția trebuie să fie „prietena oamenilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Monica Macovei crede că USL dorește să preia Justiția și că procedura de numire a procurorilor-șefi ai DIICOT și DNA se face la propunerea ministrului Justiției, cu acordul premierului.

„Din 2005 avem procurori care au prins curaj, care au învățat cum să facă anchete, cum să ancheteze politicieni, inclusiv din PDL. Sunt convinsă că scopul acestei suspendări și a dării peste cap a țării este preluarea Justiției. Vă aduc aminte că procedura de numire a procurorilor de la DIICOT, DNA, etc. se fac la propunerea ministrului Justiției, cu acordul premierului”, a spus Macovei.

Fostul ministru al Justiției a mai afirmat că „Justiția trebuie să fie prietena oamenilor, să fie la îndemâna și pe înțelesul tuturor”.

Monica Macovei a participat, la Timișoara, la o dezbatere organizată de Noua Republică pe tema „Corupția politică și performanța economică. România, încotro?”.