MAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în GRECIA

Publicat: 03 08. 2018, 11:00

This browser does not support the video element.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o atenționare de călătorie pentru românii care tranzitează sau vor să călătorească în Grecia în legătură cu gradul de risc ridicat de incendii în regiuni din nordul Mării Egee, Grecia Centrală și peninsula Attica.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă grec avertizează că există un risc ridicat de incendii pentru următoarele regiuni: – insulele din nordul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); – Grecia Centrală (inclusiv insulele Evia, Skyros); – peninsula Attica”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe remis MEDIAFAX.

De asemenea, peprezentanții MAE oferă detalii românilor care se confruntă cu o situației de urgență.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro

Pe 31 iulie, autoritățile din Grecia au anunțat că bilanțul, în urma incendiilor de vegetație din Grecia, a ajuns la cel puțin 92 morți în ultima săptămână, relatează publicația Associated Press. Autoritățile continuă operațiunea de căutare în zona de coastă și în mare, deoarece multe persoane au încercat să se refugieze în apă pentru a scăpa de incendii.

Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.