Magdalena Rusu i-a transmis ministrului Eduard Novak un mesaj. „Să-i dea jumătate din cecul lui David Popovici”

Publicat: 13 10. 2022, 14:14
Sursă Foto - Monitorulsv.ro

Magdalena Rusu i-a transmis un mesaj lui Eduard Novak, după ce ministrul Sportului a ”uitat” cecul pentru sportiviilor români care au câștigat 4 medalii de aur la Campionatul Mondial de Canotaj, din această vară.

Magdalena este una dintre sportivele care au adus triumful de la proba de 8+1 feminin.

Magdalena Rusu a vorbit despre momentul în care lotul de canotaj al României a ajuns la aeroportul Henri Coandă și a fost întâmpinat de ministrul Sportului, Eduard Novak.

Novak i-a felicitat pe campionii României, însă “a venit total nepregătit” din punct de vedere al premiilor, mai exact, cu mâinile în buzunar.

După întâmpinarea ministrului Sportului, s-a făcut o comparație cu modul în care a fost întâmpinat David Popovici, după ce a devenit campion european la natație.

După performanța fabuloasă a înotătorului român, Guvernul l-a răsplătit cu un cec în valoare de 200.000 de euro.

Sportivii României nu mai au așteptări din partea Guvernului

Rusu spune că și-ar fi dorit ca măcar Simona Radiș să fie premiată de Novak, ținând cont de efortul uriaș făcut la Campionatul Mondial de la Racice.

Simona a câștigat aurul atât la dublu rame, cât și 8+1 feminin. Magdalena i-a transmis lui Novak că nu este târziu să-i ofere Simonei un cec separat de 100.000 de euro, jumătate din premiul lui Popovici.

„Te așteptai să primiți și voi un cec?”, a fost intrebarea adresată sportivei.

„Sincer, nu. Eu una, nu mă așteptam. Dar îmi doream foarte mult pentru Simona. A câștigat două medalii de aur. A făcut un lucru fantastic. N-a venit (n.r. – premiul), dar vreau să zic ceva despre acest lucru. Lumea n-ar trebui să fie așa de frustrată.

David Popovici este al doilea sportiv din lume care realizează această performanță. Guvernul l-a răsplătit și înțeleg acest lucru. Și Simona ar fi meritat și îi doresc să-i dea Guvernul și ei măcar jumătate din cât i-au dat lui David. Dar să nu-l mai privească pe David cu ochi răi (n.r. – unii oameni).”, a spus Magdalena Rusu, potrivit A.S.ro Live.