Magistrații, revoltați după avizul CSM de revocare a procurorilor Țuluș și Iorga. „Mi-e silă, scârbă și jenă”

Publicat: 05 07. 2017, 20:05
Actualizat: 07 09. 2019, 10:35

„Un singur termen, fără drept de apărare, fără nimic… Mi-e silă, scârbă și jenă. Mai am săptămâna asta de serviciu și mă mai gândesc”, a scris, marți, pe pagina sa de Facebook, judecătorul Adina Maria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, făcând referire la ședința secretă a Secției pentru procurori din cadrul CSM în care s-a decis avizarea revocării cerute de Laura Codruța Kovesi pentru procurorii Doru Țuluș și Mihaela Iorga.

Judecătorul Tribunalului Gorj, Mădălina Elena Vladu-Crevon, sugerează că scandalul din DNA arată de fapt adevărata imagine a ceea ce se întâmplă acolo, ajungându-se la „o nevoie” de mult curaj pentru a spune adevărul.

„Avem nevoie de lupta anticorupție, fără îndoială! (…) Însă atunci când unii din cei mai vechi și până acum, de necontestat dintre aceștia, care au pus cariera pe primul plan, aleg să plece ori sunt puși la zid pentru rațiuni complicate, cu siguranță asistăm la mult mai mult decât o simplă frustrare! Este un semnal că ACOLO lucrurile sunt altceva decât ceea ce se afirmă și că este nevoie de mult curaj pentru a le spune pe nume! E doar un început! Avem nevoie de profesioniști!”a scris, pe Facebook, Mădălina Elena Vladu-Crevon, judecător la Tribunalul Gorj.

„A devenit o modă în România sa te legi cu lanțuri de porțile unei instituții, să arăți ca ești singurul/singura capabil/capabilă să o conducă?” a transmis și Lăcrămioara Axinte, judecător în cadrul Tribunalului Botoșani, tot pe Facebook.

Judecătorul a criticat și declarațiile procurorului general, Augustin Lazăr, care a spus că procurorii Țuluș și Iorga probabil se află „într-o stare emoțională”, referindu-se la acuzațiile făcute de aceștia la adresa Laurei Codruța Kovesi.

„Dacă un procuror dintr-o structură specializată ar trebui să lucreze acolo doar 4 ani pentru că, vezi Doamne, s-ar uza din punct de vedere mental, emoțional, atunci ce se poate spune despre un procuror care este în funcții de conducere extrem de importante de peste 10 ani?”, a mai scris Lăcrămioara Axinte.

Inițial, președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu, a anunțat că susține demersul procurorilor DNA care au sesizat IJ după ce li s-a cerut să facă testul poligraf în dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor cu Laura Kovesi, șefa instanței precizând că a fost „hăituită și vânată de pigmei ce se cred magistrați”.

„Pentru că am fost la rândul meu hăituită și vânată de pigmei ce se pretind magistrați, avizi de publicitate și putere, care fac din distrugerea vieților altora un țel; pentru că am fost amenințată voalat cu excluderea din magistratură dacă voi continua să vorbesc; pentru că nu înțeleg să abdic de la principiile mele, astăzi, în calitate de judecător independent, susțin demersul procurorilor din DNA și solicit, la rândul meu, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), garantul independenței justiției, apărarea independenței procurorilor din DNA care au cerut acest lucru”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu, pe o pagină de socializare.

Președintele Tribunalului Timiș a apreciat că lupta anticorupție a ajuns să fie aruncată în derizoriu.