Mai mulți români de la bordul unui tren Sofia – Istanbul au fost răniți într-un incident feroviar

Publicat: 10 08. 2015, 10:21

Nouă persoane au fost primite la Spitalul Universitar din Plovdiv, a anunțat unitatea într-un comunicat, potrivit agenției bulgare Focus, care precizează că opt dintre ele sunt străini.

Printre cei opt străini se află cinci români, un portughez, un spaniol și un german. Un copil a fost, de asemenea rănit, potrivit Focus, care nu precizează naționalitatea acestuia. Toți străinii au fost răniți ușor și nu au nevoie de îngrijiri la spital, potrivit aceleiași surse.

Site-ul bulgar Novinite.com scrie că șase români au fost accidentați la Plovdiv.

Locomotiva efectua manevre, cu o viteză de 15-20 de kilometri pe oră, de atașare la tren, potrivit postului național bulgar de radio BNR.

Cauzele incidentului – care a avut loc în timp ce trenul staționa în Gara din Plovdiv, al doilea cel mai important oraș din Bulgaria – erau în continuare necunoscute, potrivit site-ului Novinite.com, care adaugă că răniții au fost conduși de urgență la spital.

Celorlalți 60 de pasageri le-au fost oferite mijloace alternative de transport, potrivit site-ului.

Cetățeana bulgară, originară din orașul Dimitrovgrad, a fost rănită grav în incident, a anunțat serviciul de presă al Spitalului Universitar din Plovdiv într-un comunicat, potrivit Focus. Femeia are nasul rupt și prezintă traumatisme la nivelul pieptului și abdomenului. Ea este grav rănită, dar starea ei este stabilă, potrivit spitalului.