Mamă la 13 ani. O elevă de nota 10 din Botoșani a născut o fetiță

Publicat: 29 07. 2014, 15:19
Actualizat: 29 07. 2014, 17:17

Polițiști din Botoșani au declanșat o anchetă în cazul unei eleve de 13 ani care săptămâna trecută a născut la Maternitatea din oraș. Daniela Gheorghiescu, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, a declarat că polițiștii urmează să identifice cine este tatăl copilului, pentru a-l pune sub acuzația de întreținere a unui act sexual cu un minor, informează Agerpres.

Adolescenta de numai 13 ani care a născut vineri la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati o fetiță sănătoasă, se va întoarce în sânul familiei.

„Am luat legătura cu asistentul social și cu referentul social de la Primăria din localitatea de domiciliu. Minora provine dintr-o familie organizată, cu o situație financiară bună și după ce se va externa va merge împreună cu copilul în mediul familial. Nu se impune în acest caz instituirea unei măsuri de protecție”, a declarat Felicia Mihai, șef Complexul de Servicii Comunitare din cadrul DGASPC. Fata a terminat clasa a VII-a cu media 9,86.

Fata de 13 ani a început să se simtă rău vineri, iar familia acesteia a sunat la Ambulanța. Eleva a spus că o doare abdomenul, iar inițial au existat bănuieli că ar avea o tumoră.

În urma investigațiilor făcute de medicii de la pediatrie, fata a fost trimisă la Spitalul Județean pentru o ecografie, care a arătat că este însărcinată. Fata a fost trimisă la secția de obstetrică și ginecologie, iar la câteva minute după internare a născut o fetiță de 2.490 de grame.