Mama unui student la Medicină i-a lăsat decanului 3.000 lei în cutia poștală ca să-l treacă examenul. Ce s-a întâmplat când profesorul a găsit banii

Publicat: 30 09. 2015, 17:08

Potrivit unui comunicat de miercuri al Parchetului Tribunalului Brașov, procurorii i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Bud Andrei, student la Facultatea de Medicină a Universității „Transilvania” din Brașov, și pe mama acestuia, Labina Aurelia Lucica, pentru dare de mită și complicitate la dare de mită.

Conform sursei citate, cei doi au încercat să-l convingă pe profesorul universitar Marius Alexandru Moga, decanul Facultății de Medicină și șef al secției obstetrică-ginecologie IV de la Maternitatea Brașov, să primească bani pentru a-l promova pe student la examenul de specialitate „Obstetrică-ginecologie”, materie predată în anul al șaselea de studiu, semestrul I.

Procurorii au stabilit că, în perioada 28 – 30 august 2014, mama studentului a mers în repetate rânduri la locuința profesorului Moga, titular al disciplinei „Obstetrică-ginecologie”, cerând insistent să discute cu acesta.

Femeia i-a promis profesorului, în 30 august, că îi va oferi 1.000 de euro, pentru a-l promova pe fiul său, Bud Andrei, la examenul respectiv, pe care urma să-l susțină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014.

Profesorul a refuzat banii și l-a picat pe student, prin urmare mama tânărului lăsându-i profesorului, în cutia poștală, un plic cu 3.000 de lei, pentru a-l primi pe fiul ei în sesiuena de restanțe, deși acesta nu mai avea dreptul să susțină examenul.

„În 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, inculpatul Bud Andrei, sprijinit de inculpată, a mers la locuința martorului denunțător Moga Marius Alexandru, decan al facultății și titular al disciplinei «Obstetrică-ginecologie» și a lăsat acestuia, în cutia poștală, un plic ce conținea suma de 3.000 lei în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată de denunțător, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanțe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susține, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare”, se arată în comunicatul procurorilor.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce fostul prodecan al Facultății de Medicină, Lazăr Onisâi, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov, în 24 martie 2014, la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, el fiind acuzat că a luat mită de la 32 de studenți. După condamnare, Onisâi a fost obligat de instanță să returneze studenților care l-au denunțat sumele pretinse, fiind vorba despre 8.750 de euro.