Mama unuia dintre copiii dispăruți în județul Cluj alături de tatăl lor, apelează la ajutorul utilizatorilor Facebook pentru a-și găsi fiica

Redactor:
Corina Vârlan
E ultima sperantă a unei mame...

Claudia Nagy, mama Alexandrei, fata în vârstă de trei ani care a fost dată dispărută marți, în Cluj, alături de tatăl său și de fratele ei vitreg, a început să posteze pe profilul personal de pe rețeaua de socializare Facebook diferite mesaje și să distribuie fotografii ale fiicei sale în speranța că va putea să afle mai multe informații despre locul unde cei trei s-ar putea afla.

Ea a făcut public un număr de telefon la care orice persoană care deține informații despre circumstanțele în care fiica sa a dispărut o poate contacta și i-a rugat pe utilizatorii rețelei de socializare să distribuie fotografiile postate pentru ca acestea să fie văzute de cât mai multe persoane. Până în momentul de față, după cum reiese din mesajele primite de către femeie, ea nu a obținut date relevante pentru anchetă.

Contactată de gândul Nagy nu a dorit să ne ofere informații suplimentare, dar, după cum se arată din cea mai recentă postare a sa, căutările au continut și în cursul zilei de joi, „cu toate mijlocele”. Echipa de scafandri a suspendat însă căutările în zona lacului de acumulare Tarnița, după-amiază, pentru că nu a reușit să găsească niciun indiciu.

Sursă: Facebook

Sute de necunoscuți au vrut să intre în contact cu mama Alexandrei și au postat numeroase mesaje de încurajare pe profilul său de Facebook.

Deși toți au ales să posteze mesaje prin care își arată susținerea față de femeie, unele persoane, îl învinovățesc pe bărbatul în vârstă de 48 de ani, tatăl celor doi copii.

Există chiar și oameni care i-au sugerat femeii să apeleze la o clarvăzătoare pentru a afla mai multe informații.

Femeia susține că în momentul dispariției Alexandra era îmbrăcată aproape ca în fotografia de mai sus. (FOTO: Facebook)

Nagy a cerut pentru prima oară ajutorul utilizatorilor rețelei de socializare, marți, la 14 ore de la momentul în care fata sa a fost dată dispărută.

„Vă rog să distribuiți, fetița mea e dispărută deja de 14 ore”, a fost primul ei mesaj postat alături de o fotografie a fiicei sale și de un număr de telefon unde persoanele care au informații despre ea o pot contacta.

Mesajul său a fost distribuit, până în momentul de față, de 13.346 de persoane.

Sursă: Facebook

La 28 de ore de la dispoziție, femeia a postat un mesaj asemănător, distribuit de această dată de 7.918 de utilizatori.

Miercuri, după 41 de ore de la momentul în care a aflat că fiica sa, Alexandra, a fost dată dispărută, Nagy a postat un al treilea mesaj în care le mulțumește persoanelor care au încurajat-o și îi anunță pe cei care au urmărit cazul că reprezentanții autorităților locale continuă căutările.

Un alt mesaj a fost postat apoi la 53 de ore de la dispariție. „O căutăm în continuare. Oricine are orice fel de informație despre ei, oricât de măruntă, îl rog să mă contacteze sau să apeleze numărul de urgență 112. Mulțumesc tuturor pentru rugăciuni, mesaje, telefoane și sprijin!”, scrie Nagy.

Și acest mesaj a fost distribuit de către 3.347 de persoane.

Sursă: Facebook

Mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare i-au sugerat femeii să posteze imagini în care să apară și tatăl celor doi copii. Inițial, ea a explicat că nu poate face acest lucru fără acordul familiei bărbatului, dar în cele din urmă, a adăugat pe profilul său și o fotografie în care el apare alături de Flavius, fratele vitreg, în vârstă de 15 ani, al Alexandrei.

O oră mai târziu a fost postat un nou mesaj prin care Nagy se adresa persoanelor interesate de cazul fiicei sale și le ruga să împartă mai multe fotografii cu Alexandra în zona în care locuiesc pentru ca și cei care nu folosesc internetul și rețeaua de socializare Facebook să le vadă.

Tot miercuri, femeia a încercat să obțină pe această cale echipamente de scufundare performante, care să îi ajute pe scafandri să cerceteze lacul Tarnița, având în vedere faptul să anchetatorii au găsit mașina bărbatului în apropierea lui. Căutările scafandrilor au fost însă suspendate miercuri seară din cauza temperaturilor scăzute și a podului de gheață format pe lac.

Sursă: Facebook

Joi dimineață autoritățile au reluat căutările, mai multe echipaje de polițiști, pompieri, jandarmi și salvamontiști căutându-i în continuare pe cei trei în zona din apropierea lacului, în timp ce un grup de scafandri a realizat patru scufundări în încercarea de a găsi corpurile lor neînsuflețite.

Sursă: Facebook


Pentru a-i găsi pe cei doi copii a fost creată și o pagină specială pe site-ul de socializare Facebook, numită „Căutați-i din priviri pe Alexandra și pe fratele ei” care preia mesajele postate de mama Alexandrei pe profilul său personal.

Bărbatul, alături de doi dintre copiii săi, a dispărut, marți, de la locuința lui aflată în localitatea Florești. Autoritățile locale au fost anunțate de dispariția sa de către fiul cel mare al clujeanului și polițiștii implicați în achetă susțin că bărbatul, care lucra ca mașinist pentru Hidroelectrica, ar fi lăsat o înregistrare din care reiese faptul că vrea să se sinucidă.

Cei trei au fost dați, de asemenea, în consemn la frontieră în eventualitatea că bărbatul ar vrea să părăsească țara alături de copiii săi.

Inchide