Marcel Vela anunță: Deși am emis OUG absolut legală, nu putem achiziționa cele 35 de termoscannere pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Publicat: 08 02. 2020, 12:52
MARCEL VELA, apel pentru „frați” din Diaspora: „Nu e bine, pentru compatrioţii din ţară, să reveniţi acum acasă”

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunțat că nu pot fi cumpărate cele 35 de scannere termice care să fie montate în aerporturi pentru prevenirea coronavirusului, deoarece PSD blochează proiectul, chiar dacă a fost emisă OUG „absolut legală”.

„Bucureștiul astăzi este un oraș bolnav. (…) Noi, acum, deși am emis Ordonanță de Urgență absolut legală care a parcurs toate etapele procedurale legale. Acum, astăzi, nu putem achiziționa cele 35 de termoscanere pentru aeroporturi pentru că PSD și acoliții lor blochează Guvernul României”, a anunțat Marcel Vela la Parlament.

Guvernul a adoptat, la începutul acestei săptămâni, înainte de moțiunea de cenzură, OUG pentru a fi cumpărate scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internațioanle, 5 către Henri Coandă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire.

Aceeași OUG prevede și reîntregirea stocurilor de urgență medicală, precum și unele măsuri de instituire a carantinei în caz de epidemii.

Sursă FOTO: Marcel Vela / Facebook