EXCLUSIV | Marcel Vela la Gândul Live, despre destructurarea unei rețele de cămătari din Prahova: Sunt probe și asemnea fapte se vor pedepsi

Publicat: 12 02. 2020, 16:19
Actualizat: 07 04. 2021, 03:47
Ministrul de Interne, Marcel Vela, soseste la Palatul Parlamentului pentru a participa la sedinta Biroului Executiv al PNL, luni, 20 ianuarie 2020. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Marcel Vela a vorbit într-o intervenție telefonică la Gândul LIVE despre rețeaua de cămătari din Prahova destructurată miercuri.

În perioada anului trecut au fost bănuite mai multe persoane că au împrumutat diverse sume de bani unor cetățeni din județ și pentru recuperearea lor au solicitat dobândă și au săvârșit și fapte de șantaj  în situațiile în care nu au recuperat sumele date ca și camătă”, a precizat ministrul de Interne.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 150.000 euro.

„În activitatea de azi-dimineață au fost angrenați polițiști din cadrul serviciului criminalistic Prahova și de la direcția de operațini speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, astfel încât s-a destructurat. A fost spulberată această rețea. S-au făcut percheziții, sunt probe și procurorul va instrumenta un dosar pentru a fi pedepsite asemenea fapte”, a declarat Marcel Vela.