Marion Jones a înapoiat medaliile olimpice

Publicat: 15 02. 2012, 10:33
Actualizat: 19 07. 2012, 07:02
Atleta americană Marion Jones, care a recunoscut că s-a dopat în perioada septembrie 2000-iulie 2001, a înapoiat cele trei medalii de aur și cele două de bronz câștigate la Jocurile Olimpice de la Sydney, a anunțat, luni, Comitetul Olimpic American (USOC).

Atleta americană Marion Jones, care a recunoscut că s-a dopat în perioada septembrie 2000-iulie 2001, a înapoiat cele trei medalii de aur și cele două de bronz câștigate la Jocurile Olimpice de la Sydney, a anunțat, luni, Comitetul Olimpic American (USOC), citat de AFP.

"Ea (Marion Jones) a dat înapoi medaliile pe care le-a câștigat în mod necinstit la Sydney. Medaliile se află în posesia noastră și vor fi duse la sediul Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de la Geneva unde vor fi acordate adevăraților învingători de la JO", a declarat directorul executiv al USOC, Jim Scherr.

Atletei Marion Jones îi vor fi retrase toate titlurile obținute de la 1 septembrie 2000 și va trebui să înapoieze Comitetului Olimpic American suma de 100.000 de dolari din prime din acea perioadă.

Scherr a precizat că Jones a dus medaliile la avocații săi de la birourile din Austin. "Medaliile au fost înapoiate", a confirmat avocatul lui Jones, Henry DePippo, în revista People. El a adăugat că clienta sa nu va face niciun comentariu pe această temă, deoarece procedura este în curs de desfășurare, însă medaliile au fost înapoiate.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro