Mark Zuckerberg, audiat în Parlamentul European

Publicat: 22 05. 2018, 11:14

This browser does not support the video element.

Președintele legislativului UE, Antonio Tajani, a anunțat că întâlnirea de marți a directorului general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, cu membri ai Parlamentului European, va fi transmisă în direct, relatează site-ul Politico.eu.

Inițial, Zuckerberg ar fi trebuit să fie audiat într-o ședință privată cu liderii grupurilor politice din cadrul Parlamentului, însă această abordare a atras critici din partea celorlalți membri ai Legislativului european și a publicului larg.

„Am discutat personal cu directorul Facebook, domnul Zuckerberg, despre posibilitatea de a transmite în direct întâlnirea cu el. Mă bucur că a acceptat această nouă cerere”, a anunțat Antonio Tajani pe platforma de microblogging Twitter.

Audirea va începe la ora 18:15 ora locală la Bruxelles (ora României, 19:15), marți, și va dura aproximativ o oră și cincisprezece minute. Pe agenda întâlnirii se află recentul scandal în care este implicată și compania Facebook.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, ar fi fost accesate ilegal de compania de consultanță britanică Cambridge Analytica, care le-ar fi utilizat ulterior în campania președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit.

„Aștept[m cu nerăbdare întâlnirea și ne bucurăm că va fi transmisă în direct”, a anunțat Facebook printr-un comunicat.