Marko Bela: Decizia Parlamentului, o amânare a hotărârii de recunoaștere a statului Kosovo

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 26 07. 2012, 16:19
Președintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni seară, că parlamentarii Uniunii au votat împotriva declarației adoptate de Parlament privind Kosovo, considerând că singura soluție rațională este proclamarea independenței statului Kosovo.

Președintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni seară, că parlamentarii Uniunii au votat împotriva declarației adoptate de Parlament privind Kosovo, considerând că singura soluție rațională este proclamarea independenței statului Kosovo. Parlamentul României a adoptat, luni seară, o Declarație prin care nu recunoaște declararea unilaterală a independenței provinciei Kosovo, considerând că nu sunt îndeplinite condițiile pentru recunoașterea noii entități.

"După ce mai multe state importante, ca SUA și Marea Britanie, au anunțat că vor recunoaște statul Kosovo, decizia Parlamentului României este o amânare a unei astfel de hotărâri, de recunoaștere a statului Kosovo", a spus Marko Bela, adăugând că singura soluție rațională a fost proclamarea independenței Kosovo. Liderul UDMR a spus că decizia privind independența Kosovo nu are impact asupra României și nu există analogii între situația din România și situația din Balcanii de Vest.

Întrebat dacă UDMR va pleca de la guvernare, Marko Bela a facut o analogie cu faptul că România face o opinie separată față de majoritatea țărilor europene în privința Kosovo și, totuși, țara noastră este solidară cu acestea. "Așa și noi facem o opinie separată față de partidele politice, de la guvernare, dar dezideratele rămân aceleași", a adăugat liderul UDMR.