MĂSURI ANTI-CANICULĂ. Cinci corturi și peste 20 de puncte de prim-ajutor în București

Publicat: 21 06. 2012, 17:53

Cinci corturi anti-caniculă și peste 20 de puncte de prim-ajutor sunt disponibile în București, în piețele din centru și în parcuri, la care se adaugă centrele sociale unde populația poate beneficia, de asemenea, de apă și aer condiționat, informează reprezentanții Primăriei Capitalei.

Astfel, la solicitarea primarului general Sorin Oprescu, Administrația Spitalelor a montat primele corturi medicale, dotate cu aer condiționat, ventilatoare cu apă, personal medical specializat, medicamente și aparatură de specialitate. Acestea sunt amplasate la parcul Cișmigiu (vizavi de sediul Prefecturii), în Piața Romană (la ieșirea de la metrou), în Piața Victoriei (în fața Muzeului Antipa), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) și Piața Universității (în fața Spitalului Colțea), precizează sursele citate.

Și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a amenajat nouă puncte de prim-ajutor, în parcurile Bordei, Carol I, Circul de Stat, Cișmigiu, Floreasca, Herăstrău Vechi, Izvor, Miorița și Tineretului. Aceste puncte de prim-ajutor sunt dotate cu aer condiționat, apă, personal medical și medicamente.

În plus, Direcția de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) are amenajate, la rândul său, mai multe puncte de prim-ajutor, unde bucureștenii pot beneficia de apă și aer condiționat, în intervalul 8.00 – 17.00. Punctele sunt următoarele: Policlinica Socială din str. Dristor nr. 81-88 (unde se fac și măsurători ale tensiunii arteriale), Sediul DGASMB din str. Foișorului nr. 56-58, sector 3, Centrul multifuncțional „Invingem autismul” (Șos. Ștefan cel Mare nr. 1-3, sector 1), Sediul DGASMB din str. Sălcetului nr. 5, sector 4, Cantina socială Grivița (Calea Griviței nr. 216, sector 1), Cantina socială Dacia (bd.Dacia nr. 96, sector 2), Cantina socială Agricultori (str. Orzari nr. 48, sector 2), Cantina socială Ferentari (Calea Ferentari nr. 191, sector 5), Cantina socială Sfântul Constantin (str. Sfântul Constantin nr. 1, sector 1) și Centrele de îngrijire și educație timpurie pentru copii din bd. Ghencea nr. 34, sector 6, str. Nerva Traian nr. 8, sector 3, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 17, sector 3, bd. Theodor Pallady nr. 37, sector 3 și str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Pentru oamenii cu venituri mici, cât și pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură, în incinta Complexului de servicii sociale pentru adulți Sf. Ioan din bd. Theodor Pallady nr. 64, sector 3 și la sediul DGASMB din str. Sălcetului nr. 5, sector 4, o baie complet amenajată pentru igiena personala, între orele 8.00 și 17.00, mai spun cei de la Primăria Capitalei.

Totodată, Primăria Municipiului București, prin DGASMB, a pus la dispoziția bucureștenilor numărul cu apel gratuit 0.800.821.218, unde, între orele 8.00 și 19.00, pot apela persoanele vârstnice care au nevoie să iasă din casă pentru mici cumpăraăuri sau comisioane care nu suportă amânare. Operatorii DGASMB preiau apelul, notează adresa și problema cu care se confruntă persoana, urmând ca, în cel mai scurt timp, o echipa să se deplaseze la domiciliul solicitantului.

Tot Direcția de Asistență Socială întreprinde în acest an primele activități de monitorizare a persoanelor vârstnice peste 75 de ani, aflate în evidența instituției, prin vizite și apeluri de tip „check” zilnice, cunoscut fiind că această categorie de vârstă este extrem de vulnerabilă la temperaturi ridicate.

Astfel, bucureștenii pot comunica, la numărul de telefon cu apel gratuit 0800.821.218, cazurile de persoane în vârstă de peste 75 ani care locuiesc singure și nu au aparținători, în vederea luării lor în evidență, anunță reprezentanții Primăriei Capitalei.