MĂSURI. Suspecții de coronavirus, controlați de Poliție!

Publicat: 13 03. 2020, 15:33

Persoanele aflate în izolare la domiciliu ar putea fi verificate de polițiști, pentru a se stabili dacă plească de acasă și pun, astfel, în pericol, sănătatea altor persoane.

Potrivit unor surse din Poliție, autoritățile ar fi luat în calcul ca persoanele obligate să nu iasă din casă să fie supravegheate de aceeași polițiști care se ocupă și de persoanele aflate în arest la domiciliu. Această măsură a fost pusă în discuție după ce s-a constatat că nu există un sistem eficient pentru controlul acestor oameni, care pot ieși din casă fără să observe nimeni.

Dacă măsura va fi, în cele din urmă, implementată, polițiștii ar urma să meargă, aleatoiu, la domiciliile celor izolați pe raza de competență a Secțiilor la care lucrează și să controleze dacă oamenii sunt acasă.

Procedura după care se vor face aceste verificări nu a fost, însă, pusă în discuție, în condițiile în care, pentru polițiști, există riscul unei contaminări.
Momentan, persoanele izolate la domiciliu sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică, prin telefon.

Dacă cei izolați la domiciliu părăsesc locuința, atunci pot fi amendați cu sume care ajung la 4.000 de euro.

În contextul în care nu există o pază reală, până în acest moment, toate persoanele care au „evadat” de acasă, au fost denunțate de vecini.