MECMA: Din punct de vedere tehnic, la Hidroelectrica „totul este sub control și în ordine”

Publicat: 20 06. 2012, 15:16
Actualizat: 25 06. 2013, 16:07

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA) Rodin Traicu a declarat miercuri că din punct de vedere tehnic, al locurilor de muncă și al programului de dezvoltare a companiei, la Hidroelectrica „totul este sub control și în ordine”.

„Din punct de vedere tehnic, al siguranței locurilor de muncă și al programului de dezvoltare nu s-a modificat nimic, totul este sub control și în ordine”, a afirmat Traicu.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a introdus la finele săptămânii trecute o cerere de intrare în insolvență la Tribunalul București, iar instanța a stabilit primul termen de judecată pentru miercuri, 20 iunie.

Președintele Consiliului de Administrație al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a afirmat că intrarea în insolvență, după „un dezastru de management” și seceta din 2011, nu vizează falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, și nu va duce la vânzarea de active sau închiderea de hidrocentrale.