MEDICAMENTUL-SUPRIZĂ care ar putea trata coronavirusul. Studiul clinic a fost deja aprobat

Publicat: 25 03. 2020, 09:54
Alexandru Rafila: Putem avea un medicament autorizat pentru COVID-19 până în toamnă

Covid-19 ar putea fi tratat cu un medicament pentru artrită reumatoidă. Prin unitatea sa din Genentech, compania Roche testează Actemra, un medicament pentru boala respectivă, ca un potențial tratament pentru pneumonie la pacienții cu COVID-19, boala cauzată de noul virus. Roche a precizat că FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) din SUA a aprobat deja începerea studiului clinic denumit COVACTA.

Ideea de a folosi acest medicament pentru artrită la tratarea COVID-19 nu este nouă, scrie bzv.ro. Mai mulți medici au testat cu succes Actemra pe pacienții cu Covid.

Săptămâna trecută, Regeneron și Sanofi au demarat un studiu clinic al inhibitorului lor interleukin-6 Kevzara, aprobat, de asemenea, pentru artrita reumatoidă.

Roche precizează că pacienții cu coronavirus suferă de infecții și aici ar putea acționa cu succes medicamentul.

Studiul american va compara Actemra plus cu placebo, pentru a vedea efectele sale. Roche a anunțat că va oferi 10.000 de flacoane de Actemra stocului național strategic american. Compania crede că există suficiente medicamente în lanțul de aprovizionare încât distribuția nu va afecta folosirea lui de către pacienții cu artrită reumatoidă.