Medicii Cluj anunță: Puțin probabil ca pasagera din avionul de la Varșovia să fie infectată cu coronavirus

Publicat: 28 01. 2020, 17:23
Mediciiitrebuie să aibă, la cerere, spații pentru repaos între ture

Potrivit unui comunicat al DSP Cluj transmis, marți, pasagera a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu coronavirus.

„În cursul zilei de marți, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu coronavirus. A fost alertat aeroportul, și conform procedurii, aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din DSP a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca măsură profilactică, persoana este asimptomatică, izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei. În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase medicii specialiști consideră puțin probabil ca persoana să fie infectată cu coronavirus”, se arată în comunicat.

Pentru ceilalți 57 de pasageri din aeronavă s-a întocmit o evidență cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizați.

„Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii și le-a fost recomandat ca, în cazul apariției unor simptome, să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, se mai arată în comunicatul DSP Cluj.

Autoritățile din Cluj au intrat în alertă după ce au apărut informații că în avionul din Varșovia, aterizat marți, este o pasageră care a fost în Asia de Sud-Est, în zona contaminată cu coronavirus.