Medicul salvator, evaluat la Iași și apoi transferat la București. La cinci ani de la Colectiv, va fi transportat la Bruxelles (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

Publicat: 14 11. 2020, 23:45
Actualizat: 14 11. 2020, 23:50

Zece pacienți bolnavi de Covid-19 au murit sâmbătă, 14 noiembrie, în incendiul violent la Spitalul Județean Piatra Neamț. Printre persoanele aflate în stare critică se află un medic, în cea mai mare tragedie de acest fel după incendiul din clubul Colectiv de acum cinci ani.

Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat pentru GÂNDUL că, medicul care era de gardă la secția de Terapie Intensivă, va fi transferat la București, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, după ce va fi evaluat mai întâi la Spitalul Judetean Iași. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, medicul care era de gardă la secția de Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, sâmbătă, la momentul izbucnirii incendiului, va fi transferat la Bucuresti, cu un avion, în condițiile în care elicopterul nu zboară noaptea.

Medicul va fi transferat în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, au declarat surse pentru Gândul, spital care a primit  supravietuitorii  din tragedia de la Colectiv, în urmă cu cinci ani.

Cele sapte persoane, în stare critică, vor fi transferate la Spitalul mobil de la Letcani .

O anchetă a fost deschisă de Parchetul General. Originea incendiului a rămas neclară pentru moment, ministrul Sănătății citând un posibil „scurtcircuit” fără alte detalii.