Meleșcanu: Președintele a vrut probabil să spună că dau dovadă de exces de zel

Publicat: 15 02. 2012, 11:48
Actualizat: 28 02. 2012, 14:56
Ministrul interimar al Justiției, Teodor Meleșcanu, apreciază într-un interviu publicat de "Jurnalul Național", că, atunci când l-a avertizat că ar putea săvârși "abuz în serviciu", președintele Traian Băsescu a vrut probabil să spună că dă dovadă de "exces de zel".

Ministrul interimar al Justiției, Teodor Meleșcanu, apreciază într-un interviu publicat de "Jurnalul Național", că, atunci când l-a avertizat că ar putea săvârși "abuz în serviciu", președintele Traian Băsescu a vrut probabil să spună că dă dovadă de "exces de zel". Teodor Meleșcanu mai declară că el înțelege că atunci când este vorba de Justiție, de dreptate, atunci când e vorba de oameni, niciodată nu poți să fi acuzat că dai dovadă de exces de zel.

Întrebat cum se va încheia acest scandal, el răspunde că "până la urmă o să se încheie cumva". "Eu am cerut conducerii din Minister, unde îmi ține locul domnul secretar Mocuța, și grupului de consilieri, ca în perioada aceasta de două zile cât sunt plecat în Iordania, analizând toate dispozițiile legale care există în România să îmi propună o soluție pentru a ieși din acest impas. La întoarcerea mea (marți, 22 ianuarie – n.r.), voi avea această discuție (cu specialiștii din minister – n.r.) și voi propune o soluție, care în opinia mea și a instituției ne poată ajuta să depășim această dispută", precizează Meleșcanu.

Președintele Băsescu i-a cerut, luni, ministrului interimar al Justiției să trimită Parchetului cererea sa de începere a urmăririi penale în cazul celor opt foști sau actuali demnitari, avertizându-l că dacă refuză ar săvârși un abuz în serviciu, iar șeful statului nu va ezita să acționeze.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro