Mesaje bilingve de avertizare pe trecerile de pietoni din Sfântu Gheorghe

Publicat: 09 10. 2013, 16:27
Actualizat: 08 02. 2016, 22:15

Un număr de 27 de treceri de pietoni din Sfântu Gheorghe au fost semnalizate cu mesajele bilingve „Privește în dreapta” și „Privește în stânga”, în condițiile în care una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere produse în județul Covasna este traversarea neregulamentară.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Covasna, mai multe treceri de pietoni din municipiul Sfântu Gheorghe au fost semnalizate cu mesaje de avertizare bilingve, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, la inițiativa Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul Serviciului Rutier și al Poliției Sfântu Gheorghe – Biroul Rutier, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe și cu o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în producerea materialelor publicitare, a fost demarată acțiune de inscripționare cu mesaje de avertizare a unui număr de 27 de treceri de pietoni.

Mesajele de avertizare – „Privește în dreapta” și „Privește în stânga” – au fost scrise pe asfalt, de fiecare parte a trecerilor de pietoni, în limbile română și maghiară.

În comunicat se precizează că, în județul Covasna, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave o constituie traversarea neregulamentară.

Potrivit IPJ Covasna, acțiunea are loc și în contextul începerii noului an școlar, când traficului crește semnificativ, iar unul dintre obiective îl reprezintă informarea pietonilor asupra necesității asigurării temeinice înainte de traversarea străzii, chiar dacă acest lucru se întâmplă în locurile special amenajate și semnalizate.

Trecerile de pietoni semnalizate cu mesajele respective sunt situate în apropierea unităților școlare, dar și în zonele intens circulate sau unde au fost înregistrate accidente rutiere grave.