Mesajul de Paște al Patriarhului Daniel

Publicat: 30 04. 2016, 17:32
Actualizat: 01 05. 2016, 10:22

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, le amintește românilor în mesajul său, transmis cu ocazia sărbătorilor pascale, că această sărbătoare este cea mai mare a Bisericii Ortodoxe.

„Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sfintele Paști este cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe. Ea este centrul de lumină a întregii vieți liturgice. Lumina Învierii lui Hristos și a învierii tuturor oamenilor la sfârșitul lumii. Dă sens, vieții omului pe pământ, istoriei umanitații și întregului univers. Deoarece toate se îndreaptă spre cerul nou și pământul nou, și moarte nu va mai fi și viață veșnică”.

În mesajul adresat de Paști, Preafericitul Patriarh Daniel le spune românilor că în această sărbătoare este „celebrată birunința lui Hristos asupra morții pentru a dărui lumii viața veșnică. Sfintele Paști ne cheamă să aducem prin cuvânt și fapte lumină și bucurie în sufletele copiilor orfani, ale bătrânilor singuri, ale bolnavilor neajutorați, ale familiilor îndoliate și întristate”.

„De asemenea să nu uităm din rugăciunea și iubirea noastră nici pe frații noștrii români care trăiesc cu dorul de casă. Îi așteptăm pe toți cu bucurie, să se întoarcă definitiv, în țară, deoarece multe localități din România, fără ei sunt triste și neajutorate”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

„Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului vă dorim tuturor să aveți în suflet și în familii, pace și bucurie, lumină și mult ajutor, adresându-vă tuturor salutul pascal „Hristos a Înviat”.