Messi a egalat recordul lui Pele

Publicat: 19 12. 2020, 23:08
Actualizat: 06 04. 2021, 15:16
Messi a egalat recordul lui Pele / Sursă foto: Pixabay - Caracter ilustrativ

Lionel Messi a depășit sâmbătă recordul de goluri marcate pentru o singură echipă, deținut de Pele.

Barcelona s-a încurcat în această seară cu Valencia

Valencia a deschis scorul în minutul 29 (0-1) și părea că va intra în avantaj la vestiare, dar în prelungirile reprizei Barca a primit un penalty.

A executat Messi slab, însă mingea respinsă de portar i-a revenit lui Alba, acesta i-a repasat argentinianului, care de data aceasta a îndeplinit o formalitate (1-1, min 45+4).

Araujo a majorat, apoi, la 7 minute după reluare pentru gazde (2-1, min. 52), însă Barca a fost egalată prin golul lui Gomez (2-2, min. 69) și „liliecii” au dus un punct mare de pe Camp Nou.

Pentru Messi, golul marcat în prima repriză a fost al 643-lea în culorile Barcelonei. Cu această reușită el a egalat recordul de goluri marcate pentru o singură echipă de club, deținut până acum de Pele.

Lewandowski, dublă și gol în ultimul minut, pentru victoria lui Bayern în derby-ul etapei

Runda a 13-a din Bundesliga a avut cap de afiș derby-ul la vârf dintre Bayern Leverkusen și Bayern Munchen. La două zile după ce a fost numit de FIFA cel mai bun fotbalist al anului, Lewandovski a reușit o dublă ce a adus victoria bavarezilor și i-a propulsat pe prima poziție în Germania.

Derby-ul etapei în Bundesliga dintre Bayern Leverkusen și Bayern Munchen a avut ca miză prima poziție, ambele combatante urmând a ocupa locul întâi în caz de victorie.

Leverkusen a fost mai combativă în prima jumătate de oră, în care a și deschis scorul prin Schick (1-0, min. 14), dar în care a avut și un gol anulat pe motiv de offside.

La finele reprizei a intrat în scenă Lewandovski cu un gol egalizator înscris cu capul, la capătul unei centrări venită de la Muller.

Bavarezii au mai bifat câteva ocazii în partea a doua și părea că derby-ul se îndreaptă spre remiză.

Robert Lewandovski a avut însă ultimul cuvânt în minutul 90+3. După o pasă venită de la Kimmich, șutul polonezului a fost ușor deviat, suficient ca să inducă în eroare
portarul advers.

Bayern Munchen a câștigat toate cele 3 puncte și s-a instalat pe prima poziție, profitând și de surprinzătoarea remiza albă dintre RB Leipzig și Koln.