Mihai Tudose, despre proiectul „România Educată”: Rămânem la ”ai/ n-ai bacu’, semințele tot gustu’ ăla are!”

Publicat: 14 07. 2021, 18:46
Mihai Tudose / Foto: Facebook / Mihai Tudose

Fostul premier PSD Mihai Tudose a criticat proiectul prezidenţial ”România Educată”. Politicianul afirmă că după ce a citit memorandumul, a descoperit că de implementarea proiectului nu se ocupă nimeni.

În mesajul său, Tudose ironizează încercările președintelui Klaus Iohannis de a reforma educația din România.

„Azi a fost ziua lu’ România Educată…. Ședință de Guvern festivă cu Președinte cu tot.

După o luuuuungă perioadă de ”consultări cu toată lumea” (consultări de care nu prea a auzit nimeni) am văzut azi un Cîțu care a reușit să impresioneze auditoriu’ citind că a venit Președintele!

Apoi, citind Memorandumul, descoperim că de implementarea lui nu se ocupă nimeni.

Fiindcă la cap V, punctul 1, este desemnat ”Primul Ministru”!

La noi, în România, funcția la care cred eu că doreau să se refere este ,,prim-ministrul” nu primul ministru, că nu e vorba de primul care papă ecler miercuri…

Poate fi un argument pentru necesitatea proiectului…

Dar implementat de oameni care măcar știu să scrie sau/ și înțeleg ceea ce citesc…..

Altfel rămânem la ”ai/ n’ai bacu’… semințele tot gustu’ ăla are!”

Anexez pentru veridicitate Memorandumul”, a scris Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

Proiectul „România Educată”, prezentat de Klaus Iohannis. Ce schimbări vor fi în învățământ și țintele asumate de autorități

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri, 14 iulie, Proiectul „România Educată”. Într-o conferință de presă comună cu premierul Florin Cîțu, șeful statului a declarat că reforma sistemului de educaţie este obligatorie. „Reforma este obligatorie dacă vrem ca generaţiile viitoare să beneficieze de educaţie de calitate şi de şanse reale pentru a fi competitivi pe piaţa muncii, în continuă şi rapidă schimbare”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis vede în „România Educată” un proiect „foarte aproape de sufletul meu”. De aceea, el afirmă că este, deopotrivă, „o oportunitate istorică, dar şi o mare responsabilitate pentru actuala clasă politică de a genera schimbări pe termen lung, nu doar de a rezolva problemele specifice unui singur ciclu electoral”.