Mii de pastile contrafăcute, descoperite de polițiștii de la Frontieră: Ar fi urmat să fie vândute ca tratament anti-COVID-19! – FOTO

Publicat: 10 12. 2020, 16:52
Actualizat: 10 12. 2020, 16:53

Mii de pastile contrafăcute despre care se crede că erau folosite ca „tratament COVID-19” au fost descoperite de polițiștii români de la Frontieră în mașina unui cetățean bulgar care încercase să le introducă în România în mod ilegal, întrucât nu avea autorizațiile necesare.

Se pare că în total au fost descoperite peste 3.400 comprimate ce conțineau în prospect specificația COVID-19.

Pastilele contrafăcute ar fi urmat să fie vândute ca tratament COVID-19

„În data de 09.12.2020, în jurul orei 09.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetățean din Republica Bulgaria. Mijlocul de transport era încărcat cu diverse mărfuri de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România. La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii, a fost descoperită cantitatea de 3.490 comprimate, ce conțin în prospect specificația Covid-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, pentru care șoferul nu deținea autorizațiile necesare. De asemenea, a fost descoperit un număr de 30 articole încălțăminte și 6.500 huse auto inscripționate cu mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute”, informează Poliția de Frontieră.

De asemenea, autoritățile transmit faptul că „în cadrul cercetărilor, efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, s-a stabilit că șoferul, cetățean bulgar în vârstă de 68 ani, nu avea cunoștință despre mărfurile transportate”.

Bunurile din autoturismul cetățeanului bulgar valorează aproximativ 212.500 lei și au fost ridicate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Giurgiu.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.