Militanții Greenpeace au escaladat opera din Sydney

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 18 02. 2012, 20:28
Militanți din cadrul organizații Greenpeace au escaladat marți Opera din Sydney, pe care au instalat un banner prin care le cer liderilor planetei să ajungă la un acord la Copenhaga, cu privire la lupta împotriva încălzirii globale, relatează AFP.

Militanți din cadrul organizații Greenpeace au escaladat marțiOpera din Sydney, pe care au instalat un banner prin care le cerliderilor planetei să ajungă la un acord la Copenhaga, cu privirela lupta împotriva încălzirii globale, relatează AFP.

Cinci militanți ecologiști au fost arestați după ce s-au cățăratpe clădirea albă, în formă de cochilie, pentru a amplasa obanderolă pe care se putea citi „Încetați cu politica – un acordpentru climă, acum”.

„Ceea ce contează este că am putut afișa mesajul, mai degrabădecât că militanții au fost arestați, deoarece suntem într-unmoment foarte important al Conferinței de la Copenhaga”, a declaratreprezentantul Greenpeace în Australia, Linda Selvey.

„Se poate spune că (premierul australian) Kevin Rudd și alțilideri se concentrează asupra unor probleme politice, în loc săajungă la o soluție, de care planeta are cu adevărat nevoie”, acontinuat ea.

Australia, care este cel mai secetos continent din lume, esteconsiderată un actor important în cadrul negocieirlor privindschimbările climatice, în pofida respingerii de către Parlament aunui plan privind emisiile de CO2 întocmit de Canberra.

Mediafax