Minim 8 morți, în Cuba, după ce un hotel a fost distrus de o explozie gigantică. Jurnalist CNN: „Martorii spun că a fost ca o bombă”

Publicat: 06 05. 2022, 21:27
Actualizat: 06 05. 2022, 21:38
Hotelul distrus / Sursa foto: Twitter @CNN_Oppmann

Hotelul Saratoga din capitala Cubei, Havana, a fost distrus de o mare explozie. Un jurnalist CNN a relatat că zgomotele au semănat cu cele ale unei bombe de mari dimensiuni.

Update: Minim 8 morți

Reuters și AFP transmit că minim 8 persoane au murit și peste 30 au fost rănite în urma exploziei care a avut loc vineri în capitala Cubei. Sursele menționate citează responsabili locali şi media de stat cubaneze.

Știrea inițială:

„Martorii au descris o explozie imensă, ca și cum ar fi fost o bombă de mari dimensiuni”, a relatat, vineri, corespondentul CNN, Patrick Oppmann, aflat în Havana.

Corespondentul CNN a afirmat că, atunci când a ajuns la fața locului, prima sa impresie a fost similară celei produse de imaginile atentatului de la ambasada SUA din Nairobi, Kenya, din 1998, revendicate de organizația islamistă Al Qaida.

Mai mulți martori oculari au vorbit despre existența unor canistre de gaz în zona exploziei.

Și publicația Partidului Comunist cubanez menționează informații vehiculate pe rețelele sociale și care acreditează ipoteza că explozia ar fi fost provocată de un transfer de gaz lichefiat dintr-un camion.

Ce spune președintele Cubei

Președintele cubanez Miguel Diaz Canel a mers la orele prânzului la locul exploziei, alături de premierul Manuel Marrero și de președintele Parlamentului, Esteban Lazo.

„Primele constatări indică faptul că explozia a fost provocată de o scurgere de gaz”, a precizat preşedinţia cubaneză pe Twitter.